Nis puna për ndërtimin e parqeve te para eolike në Shqipëri

Nis puna për ndërtimin e parqeve te para eolike në Shqipëri

Hulumtim
Nis puna për ndërtimin e parqeve te para eolike në Shqipëri Analizë nga Dr. Lorenc Gordani Drejtues i Departamentit të Masterit Profesional Tirana Business University (TBU) [pj-news-ticker] Një vlerësim i përgjithshëm mbi hapjen e ankandit për ndërtimin e projekteve eolike ne Shqipëri? Ankandi për ngritjen e parqeve eolike në vend prej një kapaciteti deri ne 150 MW është një nisme e munguar dhe qe pritej prej një kohe te gjate. Kjo pasi, me sa këtu, i hapet rruga një teknologjie te re e cila me siguri do te shërbeje si shtyse me tej për zhvillimin e “fermave” te prodhimit te energjisë nga era mbi te gjitha edhe pa nevojën e mbështetjes publike. Diçka e ngjashme ne fakt tani po verifikohet ne fushën e fotovoltaike, pas garave te hapura ne dy…
Read More