Bechtel merr përsipër realizimin e projektit madhor te Skavicës

Bechtel merr përsipër realizimin e projektit madhor te Skavicës

Hulumtim, Informim
Bechtel merr përsipër realizimin e projektit madhor te Skavicës Analizë nga Dr. Lorenc Gordani Drejtues i Departamentit të Masterit Profesional Tirana Business University (TBU) [pj-news-ticker] 1. Se pari një shpjegim hyrës mbi marrëveshjen midis KESH-Bechtel? Me date 5 Korrik 2021 u nënshkrua kontrata e fazës se pare mbi HEC Skavica, mes KESH dhe Bechtel. Nënshkrimi i kontratës së fazës se pare për ndërtimin e HEC-it te Skavices u bë nga Drejtori i KESH, Ergys Verdho për palën shqiptare dhe Andrew Patterson, Drejtues Global i Zhvillimit dhe Manaxhimit te Projekteve të Mëdha për Bechtel Infrastructure. Sa këtu, erdhi mbeshtetur ne ligjin nr. 38/2021 “Për përcaktimin e procedurës së veçantë për negocimin dhe ekzekutimin e kontratës me shoqërinë “Bechtel International, Inc.”, (në vijim Bechtel), për projektimin dhe ndërtimin e hidrocentralit të Skavicës,…
Read More
Nis puna për ndërtimin e parqeve te para eolike në Shqipëri

Nis puna për ndërtimin e parqeve te para eolike në Shqipëri

Hulumtim
Nis puna për ndërtimin e parqeve te para eolike në Shqipëri Analizë nga Dr. Lorenc Gordani Drejtues i Departamentit të Masterit Profesional Tirana Business University (TBU) [pj-news-ticker] Një vlerësim i përgjithshëm mbi hapjen e ankandit për ndërtimin e projekteve eolike ne Shqipëri? Ankandi për ngritjen e parqeve eolike në vend prej një kapaciteti deri ne 150 MW është një nisme e munguar dhe qe pritej prej një kohe te gjate. Kjo pasi, me sa këtu, i hapet rruga një teknologjie te re e cila me siguri do te shërbeje si shtyse me tej për zhvillimin e “fermave” te prodhimit te energjisë nga era mbi te gjitha edhe pa nevojën e mbështetjes publike. Diçka e ngjashme ne fakt tani po verifikohet ne fushën e fotovoltaike, pas garave te hapura ne dy…
Read More