Kur shija e “Rapsodisë” prek inovacionet e teknologjisë solare

Kur shija e “Rapsodisë” prek inovacionet e teknologjisë solare

Autori: Edita Kala/EuroElektra

Këshilltar Ligjor për Çështjet e Energjisë

inovacionet e teknologjisë solare … rapsodisë prek inovacionet e teknologjisë e rapsodisë prek inovacionet e shija e rapsodisë prek inovacionet kur shija e rapsodisë prek

Të zgjedhësh të minimizosh kostot për biznesin tënd duke përdorur burime alternative energjetike si energjia diellore është një zgjidhje e bindshme për të lehtësuar barrën e shpenzimeve. Të njëjtin mendim ndan edhe Alfred Marku, pronari dhe shefi i kuzhinës së restorantit “Rapsodia” në Lezhë. Në afërsi të restorantit, Alfredi ka ndërtuar edhe një baxho për përpunimin e qumështit për ti shkuar dhe më tej idesë së tij  të “ushqimit bio me kilometer zero”. Në kushte normale kjo do të shtonte kostot e faturave të energjisë por jo në rastin e “Rapsodisë”. Në bashkëpunim me EuroElektrën, kompaninë e specializuar në projektimin dhe zbatimin e impianteve fotovoltaik, është realizuar baxhoja e parë në Shqipëri e cila përdor energjitë e rinovueshme për prodhimin e produkteve të saj. Sipërfaqja prej 300 m2 e baxhos së qumështit është mbuluar me  “petkun” e teknologjisë së gjelbër e cila gjeneron rreth 50 kWp fuqi dhe përllogarit një kthim nga investimi i cili nuk i kalon 7 vite.

“Ka gjithmonë mënyra për të bashkëvepruar me natyrën dhe një ndër to është ndërthurja e asaj çfarë realisht kemi “dhuratë” prej saj siç janë: ditët me diell dhe toka e begatë  me atë çfarë mund të bëjmë ne: prodhim energjie të pastër dhe produkte bio. Jam i lumtur që së bashku me EuroElektrën arritëm ta kthejmë çatinë e baxhos së “Rapsodisë” në hapësirën e pare rekreative në Shqipëri që gjeneron energji diellore për të prodhuar produkte që do shtojnë shijen e pjatave në restorantin tonë – shprehet Z. Marku.

prek inovacionet e teknologjisë solare e rapsodisë prek inovacionet e shija e rapsodisë prek inovacionet kur shija e rapsodisë prek rapsodisë prek inovacionet e teknologjisë

Most Read Publications

Most Visit Section

No post found

 2,147,483,647 total views,  1 views today

Lini një Përgjigje

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

LinkedIn
Share
Instagram
YouTube
RSS
Follow by Email
Këtë e pëlqejnë %d blogues: