Autori

 

Av. Lorenc Gordani, PhD

Këshilltar Ligjor për Çështjet e Energjisë

Aktivitetet kryesore profesionale përfshijnë ofrimin e ekspertizës ligjore strategjike, kërkimin e aplikuar dhe ngritjen e kapaciteteve, mbi politikat energjetike dhe kuadrin energjetik të BE-së dhe Shqipërisë, e fokusuar (më tepër…)

437,444 total views, 111 views today

Legal Strategic Expertise in EU, WB and Albanian Energy Market
98%
Energy Policy for International Institution and Public Authority and NGO
96%
Regulation on the Market Design and Sustainable Policies
89%
Law Adviser in Energy Investment and Infrastructure
96%
Applied Research, Capacity Building and Promotion
99%
Kreu

My Featured Section

Ekspertizë
Tregu Energjisë
Evente

My Portfolio Section

* Highlights
* In evidenza
* Me kryesore
Activity
Aktivitet
Attività
Hulumtim
Information
Informazione
Informim
Përfaqësim
Rappresentanza
Representation
Research
Ricerca
Opinion mbi skanimin e HEC-ve nga Lorenc Gordani
Ç’po ndodh me sistemin energjitik nga Lorenc Gordani
Ndikimi i gazit natyror në tregun e energjisë
Hapja e tregut të lirë për konsumatorët e energjisë
Zbatimi i mekanizmit dhe rregullave të balancimit të tregut
Bursa e energjisë parakusht për integrimin rajonal
Përfitimet ekonomike të vënies në praktik të bursës së energjisë
Hapat final të vënies në praktikë të bursave të energjisë elektrike
6BP drejt harmonizimit të TVSH-së dhe prokurimit publik në energji
Shërbimet e bursës drejt ofrimit mbi një bazë tregu të përbashkët
Integrimi rajonal hap drejt bursës së përbashkët të energjisë
Zgjerohet ndarja e kapaciteteve të rrjetit të energjisë në nivel rajonal
Përfitimet nga integrimi në tregun rajonal të sektorit të energjisë
Sfidat e zhvillimit të tregut rajonal të energjisë
Metodologjitë kryesore të shpërblimit në monopolet në energjetik
Ndikimi i gjenerimit të shpërndarë në rrjetin e energjisë
Faktorët kryesorë në evoluimin e çmimeve të energjisë elektrike në afatgjatë
Projekti i Akërnise një etalon për zhvillimin e ardhshëm të burimeve energjetike
Perspektivat e zhvillimit të kuadrit të gazit natyror
Burimet tona të energjisë elektrike: pse duhen mbështetur ato johidrike
Format ligjore të projekteve energjetike
Qasja strategjike dhe prioritet e sektorit të energjisë
Qasja ekonomike primare në përzgjedhjen e teknologjisë së rinovueshme
PV-të në rrugë të mbarë drejt vetë-prodhimit
Masat mbështetëse dhe energjitë e rinovueshme
Energjia elektrike, një hap më afër tregut rajonal!
Kur shija e “Rapsodisë” prek inovacionet e teknologjisë solare
Salloni Ndërkombëtar i Energjisë ne Klik Ekspo Group
Energjia, tregu dhe qasja strategjike
5 përparësitë kryesore të parkut diellor të Akërnisë
Prospekt i një oferte të vlefshme për parkun diellor te Akërnisë
Bursa, themelore për menaxhimin e burimeve energjetike
Tregu i energjisë motor i zhvillimit te punësimit
Studimet teknike në infrastrukturat energjetike
Njohja me kriteret e projektit fotovoltaik në zonën e Akërnisë
Rëndësia e infrastrukturës së cilësisë për rritjen e PV-ve
Sektori i energjisë përcakton objektivat deri ne 2030
Energjia diellore përcaktuese për vizionin e 2020
Pse projektet hidroenergjetike shpesh mbesin në letër?
Impiantet e reja fotovoltaik me ankand
“Dilemat” e furnizimit në tregun e lirë të energjisë
Tregu i energjisë kusht themelor për çdo zhvillim të qëndrueshëm
Duhet apo jo reforma e liberalizimit te tregut te energjisë?
Sfidat e komercializimit për klientët fundore të energjisë
Ide dhe Aksione për Evropën: Energjia dhe Mjedisi në Shekullin e 21
Panorama e zhvillimeve te sektorit të energjisë
Disa reflektime mbi problemet e zhvillimit te sektorit hidroenergjike
Auditimi i energjisë, mundësitë dhe sfidat e vënies në praktikë
Trajnimi Praktik Ditë e Hapur ne kompaninë EuroElektra
Ndriçimi publik në tregun e shërbimeve të energjisë
Procesi i auditimit baza për rritjen e efiçiencës së energjisë
Auditimi i energjisë dhe opsionet e vendosjes në praktikë
Sektori i energjisë drejt menaxhimit te nivelit te larte
Përmirësimi i klimës së biznesit për një zhvillim të qëndrueshëm
Teknologjitë Fotovoltaike drejt Vënies ne Praktike
Normat dhe standardet për impiantet fotovoltaike
Prodhimi i energjisë drejt burimeve diellore ne Shqipëri
Politika Kombëtare për Efiçiencën e Energjisë
Domosdoshmëria e Menaxhimit të Rreziqeve në Koncesionet Hidroenergjetike
PV-te nga Zhvillimi i Politikave Publike drejt Vënies ne Praktike
Tryezë diskutimi me përfaqësues të Këshillit Bashkiak dhe ekspertë të fushës
Liberalizimi thelbësor për teknologjitë alternative
Politika energjetike si faktor fuqie dhe rritje ekonomike
Për cilët sektorë biznesi rekomandohet instalimet Pv?
Autoriteti i energjisë shtyn tarifat e reja për hidrocentralet
Climate change effects on water use for energy industry
Albania Adopt New Support Measures in Renewables
Government confirms the rescission of HPP “Katundi i Ri”
Albania Delayed Approval of the Regulation on Access to DSO
In-depth analytical skills
The market analyse requires a great deal of empirical data, in guiding decisions management of e...
Read More
Energy Markets
Incumbent upon any decision-making regarding energy-related factors, one must consider the plethora ...
Read More
Energy Regulation
Energy issues have been and will always be dominated by regulatory considerations. While many believ...
Read More
Business Practices
An entity that is conducting business in the energy sector has a number of requirements that it must...
Read More
Litigation Support
Once an energy-related issue escalates to the point of litigation, a very specialized set of skills ...
Read More
Energy Technologies
In the current energy sector, the predominant driving force changing the entire landscape is the dev...
Read More

More about Me

99
Reports
99
Publications
99
Events
99
Conferences

Testimonial Section

Latest Blogs

Opinion mbi skanimin e HEC-ve nga Lorenc Gordani
Opinion mbi skanimin e HEC-ve nga Lorenc Gordani
31st Janar 2019
Opinion mbi skanimin e HEC-ve Analizë nga Dr. Lorenc Gordani Këshilltar Ligjor për Çështjet e Energjisë Në momentin aktual, janë të shumta zhvillimet në sektorin e energjisë,
Ç’po ndodh me sistemin energjitik nga Lorenc Gordani
Ç’po ndodh me sistemin energjitik nga Lorenc Gordani
27th Janar 2019
Ç’po ndodh me sistemin energjitik Analizë nga Dr. Lorenc Gordani Këshilltar Ligjor për Çështjet e Energjisë Sektori energjitik është një nga strategjikët për ekonominë e një v
Ndikimi i gazit natyror në tregun e energjisë
Ndikimi i gazit natyror në tregun e energjisë
17th Janar 2019
Ndikimi i gazit natyror në tregun e energjisë Analizë nga Dr. Lorenc Gordani Këshilltar Ligjor për Çështjet e Energjisë Kohët e fundit, tregu shqiptar i energjisë po përparon
Hapja e tregut të lirë për konsumatorët e energjisë
Hapja e tregut të lirë për konsumatorët e energjisë
9th Janar 2019
Hapja e tregut të lirë për konsumatorët e energjisë Analizë nga Dr. Lorenc Gordani Këshilltar Ligjor për Çështjet e Energjisë Tregu i lirë i energjisë po përgatitet të hapet p
Zbatimi i mekanizmit dhe rregullave të balancimit të tregut
Zbatimi i mekanizmit dhe rregullave të balancimit të tregut
7th Janar 2019
Zbatimi i mekanizmit dhe rregullave të balancimit të tregut Analizë nga Dr. Lorenc Gordani Këshilltar Ligjor për Çështjet e Energjisë Optimizimi i çmimeve të bursës, në tregun
Bursa e energjisë parakusht për integrimin rajonal
Bursa e energjisë parakusht për integrimin rajonal
3rd Janar 2019
Bursa e energjisë parakusht për integrimin rajonal Analizë nga Dr. Lorenc Gordani Këshilltar Ligjor për Çështjet e Energjisë Në momentin kur Shqipëria pret që Bashkimi Evropia
Përfitimet ekonomike të vënies në praktik të bursës së energjisë
Përfitimet ekonomike të vënies në praktik të bursës së energjisë
30th Dhjetor 2018
Përfitimet ekonomike të vënies në praktik të bursës së energjisë Analizë nga Dr. Lorenc Gordani Këshilltar Ligjor për Çështjet e Energjisë Faktet janë se dy dekadat e fundit
Hapat final të vënies në praktikë të bursave të energjisë elektrike
Hapat final të vënies në praktikë të bursave të energjisë elektrike
26th Dhjetor 2018
Hapat final të vënies në praktikë të bursave të energjisë elektrike Analizë nga Dr. Lorenc Gordani Këshilltar Ligjor për Çështjet e Energjisë Me fillimin e vjeshtës 2018, inic
6BP drejt harmonizimit të TVSH-së dhe prokurimit publik në energji
6BP drejt harmonizimit të TVSH-së dhe prokurimit publik në energji
21st Dhjetor 2018
6BP drejt harmonizimit të TVSH-së dhe prokurimit publik në energji Analizë nga Dr. Lorenc Gordani Këshilltar Ligjor për Çështjet e Energjisë Hapja e tr

Client Logo Section

Call to Action Section